« Tillbaka

STARTA HVO 100 på frammarsch

1 april 2016

startbild1

 

Användandet av förnybart bränsle ökar i rask takt. Det gäller även våran STARTA HVO 100, som hela tiden tar andelar från vanlig diesel.

– Roligt att vi tillsammans med våra trogna kunder kan göra en insats för miljön, säger Anders Wängroth, vd på Sollebrunns Oljeservice.

Preliminär statistik från Svenska Petroleum- och Biodrivmedelsinstitutet, SPBI, visar att andelen förnybara drivmedel ökade till 14,7 procent under 2015. Statistiken visar också att HVO stod för den största ökningen, och står nu för 7 procent av den totala bränsleförbrukningen i Sverige.

– Det är oerhört glädjande att användningen av biodrivmedel ökar. De är en betydande del i arbetet med att minska och till slut eliminera klimatpåverkan från transportsektorn, säger Ulf Svahn, vd SPBI, i ett pressmeddelande.

Hos oss på Sollebrunns Oljeservice är andelen HVO ännu större än rikssnittet. Av våran totala drivmedelsförsäljning under 2015 stod STARTA HVO 100 för 20 procent, och då ska man veta att vi inte började sälja STARTA HVO 100 förrän i somras.

– En viktig utveckling för miljön, och det är också roligt att vi redan nu ser en så tydlig tendens att vårat fossilfria bränsle STARTA HVO 100 blivit populärt, säger Anders Wängroth.

 

anders

 

Läs mer om STARTA HVO 100.

Läs om första halvåret med STARTA HVO 100.

Läs om var vi säljer STARTA HVO 100.

Ta kontakt med oss för att få reda på mer om STARTA HVO 100.