FILM: Skaffa STARTA Tankkort

24 mars 2017

 

Har du inte skaffat STARTA Tankkort ännu? Då ska du kika på vår film så ser du hur lätt det är.

Läs mer…Välkommen på HVO-frukost i Göteborg

16 mars 2017

Nu bjuder Sollebrunns Oljeservice in till frukost med HVO-tema. Platsen är Hisings Backa i Göteborg, och både nya och gamla kunder hälsas välkomna.

Läs mer…Sollebrunns Oljeservice etablerar sig i Tokebacka

6 mars 2017


Foto: Alingsås kommun

 

Nu står det klart att Sollebrunns Oljeservice har vunnit markanvisningstävlingen som Alingsås kommun haft under vintern. Det betyder att vi ska utveckla en serviceanläggning i det nya etableringsområdet Tokebacka, som ligger längs med E20 i höjd med Bälinge mellan Alingsås och Vårgårda.

Läs mer…Bivabs delägare på besök

21 februari 2017

 

Nyligen tecknade Sollebrunns Oljeservice ett stort avtal med Bivab. I går var delar av Bivabs delägare på besök hos oss för att få information om det nya avtalet och lära känna sin nya leverantör av STARTA HVO 100.

– Det var väldigt lyckat, säger vd Anders Wängroth.

Läs mer…Rekordstort avtal för Sollebrunns Oljeservice

8 februari 2017

Oscar Andersson till vänster och Anders Wängroth till höger flankerar Christer Andersson
och Ralf Olofsson som hållit i upphandlingen från Bivab.

 

I dag har Sollebrunns Oljeservice skrivit på sitt hittills största kontrakt. De närmsta tre åren ska vi leverera vårt fossilfria och miljövänliga drivmedel STARTA HVO 100 till Bivab (Buss i Väst AB).

– Kontraktet genererar cirka 100 miljoner i omsättning varje år, så det är klart att det betyder mycket för oss, säger en mycket lycklig försäljningschef Oscar Andersson.

 

Läs mer…Neste bjöd in till HVO-mingel

20 januari 2017

 

Vi köper vår STARTA HVO 100 av Neste. I veckan bjöd de in till januarimingel på deras kontor i Stockholm, och Anders Wängroth och Oscar Andersson från Sollebrunns Oljeservice var på plats.

 

Läs mer…SVT visar på fördelarna med HVO

29 december 2016

 

STARTA HVO 100 har blivit en succé. Nu har även Sveriges Television uppmärksammat den enorma minskning av koldioxidutsläpp det innebär att köra med fossilfri HVO jämfört med traditionell diesel.

 

Läs mer…Nytt HVO-godkännande från Mercedes

20 december 2016

 

Tidigare i år godkände Mercedes-Benz STARTA HVO 100 som bränsle i sina nyare lastbilsmotorer. Nu utökas godkännandet och även de flesta äldre Mercedes-lastbilar är godkända.

 

Läs mer…Vi jobbar med ISO 14001

9 december 2016

miljo_hvo

 

Sollebrunns Oljeservice jobbar aktivt för miljöns bästa. Nu är vi i full gång med att bli miljöcertifierade enligt ISO 14001.
– Vi har kommit en bra bit på väg, säger miljösamordnare Reine Svensson.

 

Läs mer…Nytt namn – samma pellets

25 november 2016

per_hvo_pellets

 

Sollebrunns Oljeservice säljer inte bara STARTA HVO 100, diesel, bensin, AdBlue, RME och eldningsolja. Vi säljer också pellets, och nu har vår leverantör bytt både namn och profilering.

– Men pelletsen håller samma höga kvalité som tidigare, säger Per Junfors på vår kundtjänst.

Läs mer…Nu kan du tanka allt under samma tak

2 november 2016

hvo_under_tak_1

 

Sollebrunns Oljeservice har nu rustat upp garaget och tankstationen för tunga fordon på Energigatan i Sollebrunn.

– Nu kan du som kund tanka allt under ett och samma tak, säger vd Anders Wängroth.

På energigatan har vi samlat alla drivmedel för tunga fordon. Som kund kan du tanka AdBlue, Diesel, STARTA HVO 100 och RME. Byggnaden innehåller även ett garage där Sollebrunns Oljeservice kan tvätta och se över sina lastbilsekipage.

Nu har hela byggnaden försetts med ny plåt och nya portar. Dessutom har området vid bränslepumparna fått sig ett ansiktslyft, bland annat med nytt tak så att man numera kan stå under tak och tanka STARTA HVO 100 och annat bränsle.

– Känns roligt att det är både snyggt och bekvämt när våra kunder kommer för att tanka, säger Anders Wängroth.

 

hvo_under_tak_4

hvo_under_tak_3

hvo_under_tak_2

 

Läs mer om STARTA HVO 100.

Så mycket minskar STARTA HVO 100 koldioxidutsläppet.

Kontakta oss om du vill veta mer om STARTA HVO 100.

<


Alingsås Miljönätverk fick information om HVO

6 oktober 2016

alingsas_miljo_hvo_2

 

På torsdagsmorgonen var Sollebrunns Oljeservice värd för ett frukostmöte med Alingsås Miljönätverk. Gästerna fick en liten inblick i vår verksamhet och dessutom en del information om STARTA HVO 100.

– Det var mycket lyckat, säger vd Anders Wängroth.

Knappt 20 deltagare från Alingsås Miljönätverk började torsdagen med ett besök hos Sollebrunns Oljeservice.  Det startade med frukost innan det bjöds på en liten rundvandring här på företaget. Efter det bänkade sig alla i konferensrummet där Anders Wängroth och försäljningschef Oscar Andersson berättade lite kort om verksamheten.

– Först var det en allmän företagspresentation och efter det fokuserade vi väldigt mycket på STARTA HVO 100. Vårt fossilfria bränsle passade bra in eftersom det var ett Miljönätverk som träffades. Jag tycker det var väldigt trevligt och lyckat, säger Anders Wängroth.

 

alingsas_miljo_hvo_1

alingsas_miljo_hvo_3

 

Läs mer om STARTA HVO 100.

40 000 ton mindre koldioxid tack vare STARTA HVO 100.

Kontakta oss om du har frågor om STARTA HVO 100.

<


Tre av fem liter drivmedel är fossilfritt

16 september 2016

 Om_foretaget

 

Första halvåret 2016 var 16,6 procent av allt drivmedel som användes för den svenska vägtrafiken förnybart. Det visar en analys som Svebio (Svenska Bioenergiföreningen) gjort av Statistiska Centralbyråns senaste statistik över drivmedelsanvändningen för fordonsdrift.

Svenska Bioenergiföreningen är en branschorganisation för företag som arbetar med att framställa, hantera och använda olika typer av biobränslen. Nu har organisationen analyserat SCB:s senaste statistik över drivmedelsanvändningen för fordonsdrift, och kommit fram till att 16,6 procent av allt drivmedel som användes första halvåret 2016 var förnybart. Analysen visar också att tillväxten av HVO-diesel varit särskilt snabb med cirka tio procent.

– Sverige är ledande i Europa när det gäller att ställa om transportsektorn. Men fortfarande är fem sjättedelar av våra drivmedel fossila. Det är vår enskilt största källa till koldioxidutsläpp, säger Gustav Melin, vd i Svebio, i en kommentar i ett pressmeddelande.

Under första halvåret 2016 användes 7,3 TWh (Terawattimmar) biodrivmedel. Det är 16,6 procent av alla drivmedel som användes i den svenska trafiken. Var sjätte liter som tankas är därmed biodrivmedel. Om man räknar upp förbrukningen av första halvåret till helår blir prognosen 14,6 TWh biodrivmedel för 2016, vilket kan jämföras med förbrukningen 2015, som var 13,2 TWh.

På Sollebrunns Oljeservice har vi självklart märkt av den här ökningen. STARTA HVO 100 har blivit mycket populärt och nu är prognosen att vi säljer cirka 20 000 kubikmeter på årsbasis. Faktum är att hos oss på Sollebrunns Oljeservice är betydligt mer än vad sjätte liter sålt drivmedel fossilfritt, och då alltså högre än rikssnittet. Av alla liter drivmedel vi sålde första halvåret 2016 var över tre av fem förnybart. I procent räknat betyder att över 60 procent av allt drivmedel vi säljer är fossilfritt och förnybart. Att jämföra med rikssnittet där samma siffra är 16,6.

– Så klart bra att hela Sverige kör mer och mer miljövänligt. Och extra kul att vi på Sollebrunns Oljeservice ligger i framkant och att STARTA HVO 100 blivit så populärt, säger vd Anders Wängroth.

 

Läs mer om minskat koldioxidutsläpp med STARTA HVO 100.

STARTA HVO 100 godkänt i personbilar.

Läs om en nöjd HVO-kund.

Kontakta oss om du vill veta mer.

<


STARTA HVO 100 godkänns i personbilar

9 september 2016

HVO-pump

 

STARTA HVO 100 har sedan tidigare ett antal godkännanden för transportfordon och entreprenadmaskiner. Nu tar Peugeot, Citroën och DS Automobiles nästa steg när de godkänner det fossilfria bränslet även för personbilar.
– Jättekul, särskilt eftersom vi redan installerat en HVO-pump på tankstationen i Sollebrunn, säger Anders Wängroth, vd på Sollebrunn Oljeservice.

 

HVO_Peugeot

 

En hel del människor har sedan tidigare tankat STARTA HVO 100 i sina personbilar. Men nu har även de första godkännanden från motortillverkarna kommit, och det är Peugeot, Citroën och DS Automobiles som går i bräschen.

– Vi på Peugeot är stolta över våra motorer och ligger i framkant när det gäller bränsleeffektivitet och miljömedvetenhet. Att öppna för tankning med ett nytt biodrivmedel som HVO-diesel går precis i linje med vad vi på Peugeot står för, säger Martin Persson, produktchef transportbilar Peugeot Sverige, i ett pressmeddelande.

Peugeot ger klartecken för biobränslet i samtliga modeller, såväl personbilar som transportbilar, som har dieselmotorer Euro 5 eller Euro 6, under förutsättning att HVO-dieseln uppfyller den europeiska normen EN 15940, vilket STARTA HVO 100 självklart gör.

Även från Citroën och DS Automobiles gäller samma direktiv i godkännandet.

– Det känns enormt kul att nu ha ett godkännande på HVO för europeisk standard på plats och att kunna erbjuda samtliga av våra kunder att köra fossilfritt oavsett om de kör en dieseldriven transport eller personbil från oss, säger Fanny Lindquist, PR- och Informationsansvarig på Citroën och DS Automobiles i Sverige, i ett pressmeddelande.

Vi på Sollebrunns Oljeservice har väntat på att de första motortillverkarna ska godkänna STARTA HVO 100. Därför har vi redan installerat en HVO-pump på tankstationerna i både Sollebrunn och Vårgårda.

– Det känns väldigt bra att vi kan erbjuda våra kunder HVO på ett smidigt sätt vid två av våra tankstationer, säger Anders Wängroth.

 

HVO_pump_2

 

Här finns våra tankstationer.

Ansök om STARTA Tankkort här.

FILM: Nu finns HVO på Torpvägen i Sollebrunn.

Kontakta oss om du har några frågor.

<


40 000 ton mindre koldioxid tack vare HVO

2 september 2016

Ny_lastbil_HVO_5

 

Det är nu ett drygt år sedan vi började sälja framtidens fossilfria och miljövänliga drivmedel, STARTA HVO 100. En stadigt ökande försäljningsvolym betyder att vi tillsammans med våra kunder hittills har minskat det totala koldioxidutsläppet med cirka 40 000 ton. Och med nuvarande försäljningsvolym är prognosen att den siffran hamnar på över 50 000 ton på årsbasis.
– Fantastiska siffror, och vi tackar alla kunder som väljer att satsa på vårt fossilfria och miljövänliga bränsle, säger Anders Wängroth, vd på Sollebrunns Oljeservice.

Sommaren 2015 sålde vi vår första kubik av STARTA HVO 100. Det har blivit en stor succé på den västsvenska marknaden och flertalet kunder har övergett diesel till förmån för det nya fossilfria och miljövänliga bränslet. STARTA HVO 100 tillverkas av slaktavfall och minskar koldioxidutsläppet med 88-90 procent jämfört med traditionell fossil diesel.

Sollebrunns Oljeservice har nu HVO-pumpar på båda tankstationerna i Sollebrunn samt den i Vårgårda. Vi levererar även STARTA HVO 100 direkt ut till ett antal större kunder som har egna tankar.

– Vi säljer nu cirka 20 000 kubik STARTA HVO på årsbasis och det är jätteroligt att så många både nya och gamla kunder väljer att satsa på det här. Tillsammans gör vi en stor insats för miljön, säger Anders Wängroth.

 

Läs mer om arbetet bakom STARTA HVO 100.

Gösta Johanssons Åkeri – en nöjd HVO-kund.

FILM – nu kan vi tanka HVO i Sollebrunn.

Kontakta oss om du vill veta mer om STARTA HVO 100.

 

anders
Anders Wängroth.

<


FILM: Vi presenterar vår kundtjänst

16 augusti 2016

Bild_kundtjaenst

 

Skördemånaden är en hektiskt tid för Sollebrunns Oljeservice. Därför passar vi på att presentera kundtjänst för att ni ska få ett ansikte på den som svarar när ni ringer.

Klicka på Läs mer för att se filmen.

 

 

 

 

Klicka här för kontaktuppgifter.

<


Nytt ekipage rullar på vägarna

8 juli 2016

Ny_lastbil_HVO_4

 

I veckan anlände det nya tankbilsekipaget som Sollebrunns Oljeservice investerat i.
– En naturlig utökning till följd av våra ökande marknadsandelar, främst alla nya HVO-kunder, säger vd Anders Wängroth.

Det är en helt ny lastbil Volvo FH med tankpåbyggnad från LAG och ett nytt modernt LAG tanksläp av 2016 års modell som Sollebrunns Oljeservice har investerat i. Ekipaget rymmer totalt 54 000 liter bränsle. Nu i veckan gjorde bilen sin jungfrufärd på de västsvenska vägarna där den framöver kommer förse våra kunder med främst STARTA HVO 100, men självklart också med diesel, bensin och eldningsolja.

– Den främsta anledningen till att vi satsat på ett helt nytt tankbilsekipage är att vi ska klara av att leverera STARTA HVO 100 till alla våra kunder. Nu står vi dessutom väl rustat inför skörden som alltid är en hektisk tid för oss, säger Anders Wängroth.

 

Ny_lastbil_HVO_2

Ny_lastbil_HVO

Ny_lastbil_HVO_5

 

Läs mer om STARTA HVO 100.

Nu kan du tanka STARTA HVO 100 på Torpvägen.

På besök i HVO-fabriken.

Kontakta oss om du vill veta mer om STARTA HVO 100.

 

<


FILM: Nu finns STARTA HVO 100 på Torpvägen

22 juni 2016

Vinjettbild

 

Nu går det att tanka STARTA HVO 100 på vår tankstation på Torpvägen 4 i Sollebrunn.

 

Sedan tidigare går det att tanka STARTA HVO 100 i Vårgårda och på Energigatan i Sollebrunn. Men sedan några dagar tillbaka kan man alltså tanka fossilfritt även på Torpvägen. Där finns självklart också bensin och diesel precis som tidigare, men däremot är E85 utbytt mot STARTA HVO 100.

 

 

Läs mer om STARTA HVO 100.

Adressen till samtliga våra tankstationer.

Beställ ditt STARTA Tankkort.

Kontakta oss om du har några frågor.

<


Bring testar HVO på lätta fordon

7 juni 2016

Bring_lastbil_HVO

 

Bring tankar STARTA HVO 100 på Sollebrunns Oljeservice tankstation i Vårgårda. Nu ska samma företag göra ett test med HVO-bränsle i några av sina lätta lastbilar.

 

Bring blev första aktör i logistikbranschen att testa HVO i lätta lastbilar. Testet ska pågå i tre år och tar sin början i Stockholmsområdet.

– Vår ambition är att säkerställa att alla våra fordon ska kunna köra fossilfritt. Våra tidigare erfarenheter med HVO som drivmedel till tunga lastbilar har varit goda. Därför vill vi nu se hur det här drivmedlet fungerar även på lätta transportfordon. Vår förhoppning är att detta ska leda till att detta drivmedel kan komma att bli godkänt för fler fordonstyper på marknaden, säger Catherine Löfquist, miljöchef på Bring.

– Detta betyder att vi på ett ännu bättre sätt kan miljöoptimera våra kunders transporter med oss. Det ligger också i linje med vårt högt ställda miljömål; att sänka våra koldioxidutsläpp med 40 procent till år 2020, fortsätter hon.

Sedan tidigare kör Bring med HVO i sina tunga fordon. Bland annat tankar Bring Cargo Inrikes i Vårgårda AB STARTA HVO 100 på Sollebrunns Oljeservices tankstation i Vårgårda.

– Vi har tankat STARTA HVO 100 sedan i oktober och det fungerar alldeles utmärkt. Vi har inte märkt någon skillnad utan allt fungerar perfekt med samma serviceintervall och allting, säger Magnus Nilsson, ansvarig för produktion inrikes på Bring och tidigare platschef i Vårgårda.

Magnus Nilsson berättar vidare att det var den miljömässiga skillnaden som fick Bring att överge diesel till förmån för STARTA HVO 100.

– Det är en helt otrolig miljöprestanda. Det känns nästan som att HVO är lösningen på världens problem även om det kanske inte är så enkelt. Och våra fordon i Vårgårda kör uteslutande på HVO eftersom vi aldrig kör längre sträckor än att vi kan tanka hemma. Så det känns riktigt bra att vi tagit det här steget.

 

Läs mer om STARTA HVO 100.

Läs om en ny HVO-kund i form av Gösta Johanssons Åkeri.

Ta kontakt för att läsa mer om HVO.

<


På besök i HVO-fabriken

18 maj 2016

HVO_Neste_Sollebrunns Oljeservice_1

 

Förra veckan var Anders Wängroth, Oscar Andersson och Lasse Nilsson från Sollebrunns Oljeservice på besök hos Neste i Finland. Där fick de en rundvandring i raffinaderiet som framställer STARTA HVO 100.

 

Anders Wängroth, vd på Sollebrunns Oljeservice, berättar om ett mycket givande besök på det enorma raffinaderiet i Porvoo strax utanför Helsingfors.

– Det var väldigt lyckat. Vi kombinerade ett internt ledningsgruppmöte med studiebesök på raffinaderiet och ett möte med representanter från Neste, säger Anders.

Trion från Sollebrunns Oljeservice fick en rundvandring både på raffinaderiet, kontoret och det stora laboratoriet.

– Neste har ett stort fokus på kvalité och miljö och raffinaderiet låg väldigt vackert i ett lummigt grönområde vid havet. Vi fick även en presentation av hela deras produktsortiment, säger Anders Wängroth, som också gläds åt ett uppdaterat avtal med Neste om STARTA HVO 100.

– Nu är vi garanterade större volymer av STARTA HVO 100 vilket känns väldigt bra eftersom våra försäljningsvolymer ökar hela tiden.

 

HVO_Neste_Sollebrunns Oljeservice_3
Lasse Nilsson, Anders Wängroth, Fredrik Törnqvist (från Neste) och Oscar Andersson.

HVO_Neste_Sollebrunns Oljeservice
Nestes kontor och laboratorium.

HVO_Neste_Sollebrunns Oljeservice_2
Här framställs STARTA HVO 100.

 

Läs mer om STARTA HVO 100.

Läs om en av våra nya HVO-kunder.

Ta kontakt för att få reda på mer om STARTA HVO 100.

<