« Tillbaka

Rolf är en glad HVO-leverantör

14 januari 2016

Rolf_HVO


Sollebrunns Oljeservice
har flera chaufförer som varje dag levererar STARTA HVO 100, Diesel, Bensin och Eldningsolja till våra kunder. En av de mest rutinerade är Rolf Sandqvist, som började arbeta åt Anders Wängroth redan 1993.

 

Rolf3_HVO

 

– När jag började som chaufför? Kommer inte ihåg det exakta datumet, men jag började köra i älgjaktveckan minns jag. Först jaga på måndag, tisdag och onsdag sen så körde jag på torsdagen.

Orden är Rolf Sandqvists, en av tankbilschaufförerna på Sollebrunns Oljeservice.

Året var 1993 då han började arbeta hos Anders och hans far Harald. Först körde han för Ara-Jet, sen blev det Preem och på Sollebrunns Oljeservice började han år 2004, så det har blivit några turer runt Västsverige för Rolf.

–En dag börjar klockan fem på morgonen med att jag får en körlista från lastplaneringen. Med fraktsedlarna drar jag till Göteborg strax efter femtiden för att lasta upp. Då hinner man ner innan folk åker till jobbet. Man vill ju inte tappa tid i bilköer. Sen handlar det om att lägga upp allt i rätt ordning så att det blir bäst ekonomi för dagens körningar. Klart att det ibland blir akutkörningar så man måste prioritera om. Det är en av våra fördelar tror jag. Att vi är flexibla och ställer upp när det kör ihop sig för våra kunder. Står de utan bränsle måste man ju lösa leveransen direkt.

 

Rolf1_HVO

Rolf5_HVO

 

–Vi är flera chaufförer och alla hjälps åt med körningarna. Det gör att dagarna blir varierande. Ibland får man köra till Dalsland eller till adresser inne i Göteborg men de flesta körningarna går runt Västgötaslätten, Alingsås, Vårgårda, Annelund, Ljung, Herrljunga, Floby, Falköping, Vara, Skara, Götene, Mariestad, Lidköping, Grästorp, Nossebro och Sollebrunn. Flera av kunderna jag servar har jag kört till i många år. Man har hunnit lära känna både far och son. Vissa har ju inte tid, men som chaufför sitter man ju rätt mycket själv, så jag tycker det är kul om man hinner snacka ett par ord med kunden vid leveransen.

–Nu jobbar jag fyra dagar i veckan och 10 timmar per pass. Ett upplägg som passar mig bra. Då blir det mer samlad tid under ledigheten. Det behövs för jag har både familj, hus och en liten gård i Hol där vi bor. Månskensbonde kallar en del det. Mina lediga dagar tycker jag att det är skönt att vara hemma och fixa på gården och i skogen när man flänger runt så mycket  som jag gör på jobbet.

Det är nu över ett halvår sedan Sollebrunns Oljeservice började sälja STARTA HVO 100. Rolf tycker det känns bra att åka runt med en mer miljövänlig produkt i tanken.

– Jämför man diesel med STARTA HVO 100 är det stor skillnad. I hanteringen av bränslet känns det mycket bättre att ha en renare och mer miljövänlig produkt att jobba med.

 

Läs om succén för första halvåret med STARTA HVO 100.

Läs mer om arbetet bakom STARTA HVO 100.

Kontakta oss om du vill veta mer om STARTA HVO 100.