Sollebrunns Oljeservice fyllde ett halvt sekel 2015. Det har onekligen hänt en hel del under de första femtio åren. Från en ensam tankbil till ett oljebolag som tagit en marknadsledande position genom sitt tydliga målfokus.

Vår egen väg

Sollebrunns Oljeservice arbetar med högkvalitativa och miljömedvetna produkter. Vårt viktigaste ledord är personlig service. Vi köper, säljer och distribuerar drivmedel och eldningsolja som ledande aktör på den västsvenska marknaden.

Miljöpolicy

Klicka här för att se vår miljöpolicy.

 

Integritetspolicy

Klicka här för att se vår integritetspolicy.

 

 

Sollebrunns Oljeservice har fyllt 50 år

2015 var ett år med

JUBILEUMSYRA!

För våra kunder, nära och kära innebar det en rad spännande överrskningar under året.Vi firade vår 50-åring allt vad vi orkade!

Här kan du lyssna på vår Jubileumslåt och bläddra i vårt härliga Magasin. Eller bara titta in till oss på kontoret på en kopp kaffe! Välkommen!

SOLLEBRUNNS OLJESERVICE GENOM ÅREN

Sollebrunns Oljeservice grundades 1965 av Kjell-Owe Andersson. Från början körde han en Volvo Viking som lastade 7000 liter, men ganska snart fick han byta upp sig till större tankbil. Kjell-Owe drev Sollebrunns Oljeservice ända fram till år 2000, då Anders Wängroth köpte företaget. Sedan dess har mycket hänt, och i dag har vi fem fordonsekipage med tankbil och släp samt sju tankstationer. Smart Energy Sweden förvärvade Sollebrunns Oljeservice år 2018.

1965
Sollebrunns Oljeservice AB startar sin verksamhet. 

 

2000
Anders Wängroth köper företaget. Sedan dess har försäljningsvolymen av drivmedel och eldningsolja ökat från 6 000 kubik/år till 50 000 kubik/år.

 

2004
Varumärket Starta introduceras på svenska marknaden. Det har med tiden vuxit till ett ledande varumärke av smörjmedel och kemtekniska produkter.

 

2006
En ny Starta tankstation i Sollebrunn byggs. Vi ligger redan då i framkant med vårt miljöarbete när vi blir först i Alingsås kommun med att sälja E85.

 

2009
En ny Starta tankstation i Vänersborg byggs.
Varumärket Micro köps in.

 

2010
Varumärket Starta Marin introduceras på Båtmässan.
Sollebrunns Oljeservice AB delar upp sin verksamhet i två bolag: Starta AB som utvecklar, producerar och säljer smörjmedel och kemtekniska produkter och Sollebrunns Oljeservice som i egna tankbilar levererar drivmedel och eldningsolja till sina kunder i Västsverige.
Det byggs även en ny Starta tankstation i Tråvad.

 

2011
Som en av de första aktörerna i Västsverige börjar Sollebrunns Oljeservice att sälja det förnybara bränslet RME.

 

2013
Nya Starta tankstationer i Vårgårda, Skölvene och Hedared.

 

2015
50-årsjubileum med en mängd olika aktiviteter under året.
Sollebrunns Oljeservice blir först i Alingsås kommun och den branschledande leverantören av HVO i Västsverige. HVO är ett fossilfritt bränsle som minskar koldioxidutsläppen med upp till 90 procent och vi visar än en gång att vi ligger i framkant när det gäller miljövänliga alternativ.

 

2017
Sollebrunns Oljeservice erhåller certifikat för ISO 14001. Se certifikatet.
Vårt systerföretag STARTA AB säljs till Hagmans Nordic.

 

2018
Sollebrunns Oljeservice säljs till Smart Energy Sweden.

 

För senaste nytt om Sollebrunns Oljeservice häng med i vårt nyhetsflöde och följ oss på Facebook.

En av våra främsta styrkor är tillgänglighet.

Tillgänglighet

Våra kunder vet att vi har god lokalkännedom och att vi levererar snabbt och säkert. Det gör oss till marknadsledande lokal distributör av Diesel, Bensin, Eldningsolja och nu även HVO i stora delar av Västsverige. Våra Starta drivmedelsanläggningar ligger i Sollebrunn, Vänersborg, Vårgårda, Skölvene, Hedared och Tråvad.

Här kan du tanka med Starta Tankkort. Klicka på länkarna för att se en karta.

Torpvägen i Sollebrunn
Diesel, Bensin, HVO

Energigatan i Sollebrunn
Diesel, HVO, AdBlue, RME

Terminalgatan i Vårgårda
Diesel, RME, AdBlue

Svetsaregatan i Vänersborg
Diesel, AdBlue

Järnvägsgatan i Tråvad
Diesel

Kents Bensin och Bilar i Skölvene
Diesel, Bensin

ICA Nära i Hedared
Diesel, Bensin

karta_stor